VJETROELEKTRANE

Nadzor nad izgradnjom vjetroelektrana

Tvrtka Elektromix spada u vodeće tvrtke u Hrvatskoj u nadzoru elektromontažnih radova pri izgradnji vjetroelektrana. Od samih početaka izgradnje vjetroelektrana na području Hrvatske aktivno sudjelujemo u izgradnji stručnim i financijskim nadzorom elektro radova na nizu vjetroelektrana.

Ukoliko ste investitor u vjetroeketrane i želite da Vaša elektrana uspješno bude puštena u pogon obratite se nama za stručni nadzor i nećete pogriješiti. Imamo bogato iskustvo na tom području i cijeli niz uspješno izvedenih projektata iza nas.

Referentni poslovi

  • Vjetroelektrana Trtar Krtolin ( 11,2 MW, agregati Enercon 0,8 MW i 0,9 MW ) gotovo 2006 g.
  • Vjetroelektrana Orlice ( 10,2 MW, agregati Enercon 0,8 MW i 0,9 MW ) gotovo 2009 g.
  • Vjetroelektrana Crno brdo( 11,2 MW, agregati Laitwind 0,8 MW i 0,9 MW ) gotovo 2011 g.
  • Vjetroelektrana Ponikve ( 34  MW, agregati Enercon 2,3 MW) gotovo 2012 g.
  • Vjetroelektrana Glunča ( 23  MW, agregati Enercon 2,3 MW) radi se
krtolin VE Krtolin iznad Šibenika instalirane snage 11,2 MW puštena u pogon 2006. godine prva je vjetroelektrana za koju smo uspješno vršili nadzor elektro radova. Kod izgradnje VE Krtolin istaknuli smo se u rješavanju problema gromobranskog uzemljenja vjetroagregata zbog surovog krškog terena i velikog specifičnog otpora uzemljenja. Ponudili smo investitoru doprojektirani uzemljivač koji je uspješno riješio problem odvođenja struje munje i spriječio nastanak kvarova na skupoj opremi.

Sljedeća vjetroelektrana kod koje smo sudjelovali u nadzoru bila je VE Orlice instalirane snage 10,2 MW kod Grebaštice. Ova vjetroelektrana uspješno je puštena u pogon 2009. godine.

Nakon toga uspješno smo nadzirali elektro radove na izgradnji VE Crno Brdo instalirane snage 11,2 MW iznad Šibenik.
Vjetroelektrana Ponikve
Najveći izazov uslijedio je u nadzoru nad izgradnjom VE Ponikve na Pelješcu instalirane snage 34 MW sa pripadnom trafostanicom TS Ponikve 20/110 kV. Ponosni smo što sudjelovali našim stručnim znanjem u izgradnji jednog od većih energetskih objekata u Hrvatskoj. VE Ponikve uspješno je puštena u pogon krajem 2012. godine.

Trenutno nadziremo izgradnju VE Glunča instalirane snage 23 MW.
You are here: Home VJETROELEKTRANE